laatste nieuws

Calamiteitenoefening ADO DEN HAAG

Den Haag – Hulpdiensten hebben zaterdag een grote calamiteitenoefening gehouden rondom het ADO Den Haag voetbalstadion.

Deze slideshow vereist JavaScript.

foto’s gemaakt door Nick van Mourik

De hulpverleners oefenen tussen 10:00 en 13:00 bij het Cars Jean voetbalstadion van ADO Den Haag om zich goed voor te bereiden op grote incidenten. Het scenario van deze oefening was een terroristische aanslag tijdens een feestje in het stadion, waarbij ook brand is uitgebroken.

Tijdens deze grote calamiteitenoefening in het voetbalstadion van ADO Den Haag wordt de Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) geoefend. Bij een calamiteit met veel slachtoffers voorziet de GGB er in om gewonden te triëren, stabiliseren, behandelen en zo spoedig mogelijk van de incidentlocatie naar het ziekenhuis te brengen voor verdere behandeling.

Aan de oefening nemen een groot aantal ambulances uit de regio Haaglanden deel. Zij krijgen daarbij hulp van ambulances uit heel Nederland om het grote aantal gewonden te vervoeren naar de deelnemende ziekenhuizen (het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, het Haga ziekenhuis en het Westeinde ziekenhuis in Den Haag en het LUMC in Leiden).

Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen worden 150 professionele lotusslachtoffers en zo’n 250 figuranten van het ROC Mondriaan ingezet. Ook de brandweer, politie, Defensie, het Nederlandse Rode Kruis noodhulpteams, GHOR Haaglanden, de 112-meldkamer en de veiligheidsorganisatie van ADO Den Haag oefenen mee. De gemeente Den Haag neemt deel aan de oefening en vangt de licht gewonde of niet gewonde personen op.

Tijdens de oefening werd het ontruimingssignaal van het voetbalstadion te horen. Ambulances, politie- en brandweervoertuigen hebben, met optische- en geluidsignalen, aan en af gereden in de regio Haaglanden.

Grote oefening ADO Den Haag Voetbalstadion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s