Wie, Wat,Waar.

Wie zijn we.

Wij zijn een groep enthousiaste Lotussen die allemaal de opleiding tot Lotus hebben gevolgd.

Wat doen we.

Acteren, Grimeren, Ensceneren

We proberen zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld uit te beelden. Dit doen we door middel van acteren, grimeren en ensceneren.

Het doel van het werken met een Lotus is om de hulpverlener zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen.

Dat de verwondingen of het gedrag heel reëel kunnen zijn en dat dit zijn uitwerking op de hulpverlener kan hebben is iets waar we ons zeker van bewust zijn.

Een Lotus is op de eerste plaats ook een echt mens en zal zichzelf nooit opzettelijk verwonden om het zo echt mogelijk te laten lijken.

We hebben daarom de gouden woorden in de Lotus wereld, en dat is NO PLAY.

Waneer deze woorden uitgesproken worden door zowel de Lotus, de Instructeur of de hulpverlener moet het spel direct stoppen er kan bv iets ernstigs aan de hand zijn met de  Lotus die echt onwel raakt of door een hulpverlener opzettelijk of onopzettelijk pijn wordt gedaan of aangeraakt op plaatsen die niet van meerwaarde zijn voor de handeling die nodig is in deze enscenering.

Waar kun je ons voor inzetten.

Op diverse plaatsen en locaties kun je in aanraking komen met een Lotus, denk maar eens aan de BHV opleiding voor je werk, een EHBO les of tijdens een oefening voor de brandweer, politie, defensie, landelijke veiligheidsoefeningen en zwembaden zijn voor ons geen vreemde plaatsen.